Reisverzekering tijdens corona

Door de pandemie die elk land in zijn greep houd zijn verschillende verzkeringen aangepast of gebaseerd wat op toepassing is op het coronavirus. Door het coronavirus zijn veel mensen niet op vakantie geweest wegens de kans op corona of annulering. Door het coronavirus zijn daarom veel vragen ontstaan van mensen die zich afvragen of dat wel verzekerd wordt met hun reisverzekering of annuleringsverzekering. dit hangt natuurlijk af waar je verzekerd bent. Door te reizen in deze pandemie neem je natuurlijk wel een risico. wij delen daarom wat tips om zo min mogelijk risico te nemen en alsnog van je welverdiende vakantie te genieten.

Tip 1: Hou je aan de regels

Hou je aan de regels van het land. Het verschilt per land welke corona maatregelen gehanteerd worden. Al zijn er in een land weinig of verminderde corona besmettingen en hebben ze geen maatregelen probeer dan alsnog 1,5 meter afstand te houden.

Tip 2: Zorg voor bescherming

Draag goed een mondkapje en desinfecteer goed. Je wilt natuurlijk geen corona krijgen in een vreemd land en daar gedwongen moeten blijven. In veel landen heb je namelijk een corona hotel waar je moet verblijven als je in dat land corona krijgt. Als je dan geen goede reisverzekering hebt zijn deze kosten voordat corona hotel en een langer verblijf voor jouzelf. Test ook nadat je thuis (al heb je geen klachten) komt van je vakantie voor de mensen uit je omgeving. Je wilt natuurlijk niet dat de mensen uit je omgeving corona besmet worden door jou.

Tip 3: Zorg voor een goede verzekering

Een reis of annuleringsverzekering is in alle gevallen handig maar nu al helemaal door corona. Probeer daarom ook echt een goede verzekering af te sluiten. Mocht je corona krijgen kan een reis of zorgverzekering deze kosten namelijk dekken. Kan je door corona niet op vakantie gaan? Dan verzekerd een annuleringsverzekering dit ook.

Tip 4: Boek kort voor vertrek

Probeer zo kort van tevoren jouw reis te boeken. Doordat de corona besmettingen in elk land snel kunnen oplopen is dit zeker handig. De kleurcodes van een land kunnen snel en onregelmatig veranderen zodat je daarom niet zeker bent of de vakantie door kan gaan. Voorkom daarom problemen en boek op het laatste moment. Kijk daarbij ook goed of je verzekerd bent en de reis geannuleerd kan worden.