Op vakantie met de camper

Op Vakantie Met De Camper – De Voorbereiding

Wat je mee moet nemen op vakantie is iets dat we je waarschijnlijk niet hoeven te vertellen. Dat is bovendien ook deels afhankelijk van wat je wil gaan doen. Als je (voor het eerst) met de camper op vakantie gaat, zijn er nog een aantal extra dingen om aan te denken. Met de camper op vakantie is tenslotte wel even iets anders dan een vliegreis met huurauto, of auto met caravan. Er zijn een aantal zaken die je in je voorbereiding anders aanpakt. Als je voor het eerst met de camper op reis gaat, denk je daar wellicht niet direct aan. Daarom hier een aantal tips voor je voorbereiding.

Voorbereiding

‘Pas ik daar wel onderdoor?’ is een vraag die wellicht in paniek bij je opkomt, wanneer je ergens ver weg van hier, een laag viaduct of krappe parkeergarage nadert. Noteer vóór vertrek de hoogte van je camper op een post-it of ander papiertje en plak deze op je dashboard. Hanteer wel altijd een marge van (ruim) tien cm. Denk ook aan je noodvoorzieningen. Een EHBO-koffer is eigenlijk altijd noodzakelijk, terwijl in sommige landen (zoals Frankrijk) het meenemen van een veiligheidshesje en/of blaastest verplicht is.  

Extra aandacht verdient de navigatie. Deze stuurt je in beginsel over alle wegen waarover een auto redelijkerwijs kan rijden. In vakantielanden betekent dat soms ook smallere bergwegen of binnenwegen van mindere kwaliteit. Zeker als je niet ervaren bent in het besturen van een camper, is het verstandig de voorgestelde route van tevoren even goed te bekijken. Zo kun je alternatieven bedenken voor stukken waar je je als bestuurder van een camper wellicht niet helemaal comfortabel bij voelt.

Navigatie camper

Veiligheid

Natuurlijk is je route met zorg uitkiezen een vorm van veiligheid, maar je wil ook tijdens je vakantie je spullen veilig houden. Oók op momenten dat je de camper even achter je laat. Campers zijn gewild bij criminelen, omdat ze een hoge waarde hebben en mobiel zijn. Daarom neem je idealiter iets meer maatregelen ter voorkoming van diefstal, dan dat je bij een personenauto zou doen. Een voorbeeld van dergelijke beveiliging is je camper beveiligen met Bearlock sloten. Zo’n slot vergrendelt de versnellingsbak en maakt deze volledig onbruikbaar voor iedereen zonder de juiste sleutel. Daar waar een regulier slot door geoefende criminelen nog wel (elektronisch) te omzeilen is. Zo zijn er meer verstandige preventiemaatregelen waardoor criminelen er vaak niet eens aan beginnen. Je leest er meer over bij Busbeveiligers.nl.

Veiligheid met de camper

Vergeet niet te genieten

Met al die voorbereidingen op pech, inbraak en regels in het buitenland zou je haast vergeten dat het allemaal omstandigheden zijn waar je waarschijnlijk geen last van gaat krijgen. Dus laat de spanning van je schouders glijden. Zeker als je goed bent voorbereid is er geen enkele reden om tegenslag te verwachten en ga je gewoon genieten van de vrijwel onbeperkte vrijheid die je camper biedt.

Vakantiebestemming met de camper